Keleti lámpa, isztambuli hangulatú tiffany lámpa

150.000Ft

 

 

 

 

Elfogyott

Kategória: Címke:

Leírás

Keleti lámpa, varázslatos fényekkel

Mérete: Fa talpa van, az egész kb 30 cm magas, 15 cm széles az üvege.

Keleti lámpa festése: arabeszk szerű festett dísszel, vagyis a növényi indák, és mértani idomok stilizált kapcsolata, amibe még sokszor más motívumokat is rejtettek és (kapcsolódva a keleti motívumokhoz) magyar tulipános népi mintával lett díszítve.

Nagyon ősi díszítésmód az arabeszk, török szóhasználatban rumi-nak  nevezik a  végtelenül folytatható növényi mintákból álló absztrakt motívumrendszert. Eredetét tekintve hellenisztikus hagyományokra épül,  először a 9. században, Szamarra városában bukkant fel. Az oszmán művészetben évszázadokkal később, ám  változatlan formában jelent meg a művészeteknek  szinte minden ágában, kéziratlapokon, kerámián, ötvöstárgyakon is előfordul.

Kézzel festett, tradicionális eljárással, kemencében kiégetve készült a díszítés, így beleolvadt az üvegbe, örök életűek.

Keleti lámpa inspirációt az adta, amikor 2015-ben tavasszal egy pár gyönyörű napot Isztambulban töltöttem. Időutazáson vehettem részt ezalatt a pár nap alatt, megcsodálhattam ennek az óriási és régi-régi városnak a gyönyörű ékszereit, amik mély hatással voltak rám. 🙂 Nem is tudtam kiverni a fejemből 🙂 rögtön azon gondolkodtam, hogyan tudnám összekapcsolni, beleszőni az én világomba, így születtek meg ezek a lámpák 🙂 

 

Vásárolj  egyedi tiffany üvegmunkát,  limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Megvásárolható munkák:Bolt       Több kép a  Tiffany Galéria  és az  Üvegékszer Galéria oldalán.

 

 

További információk

Méretek 15 × 15 × 30 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Pin It on Pinterest

Share This