Bonsai 

Bonsai fákról már biztos mindenki hallott, vagy látott ilyesmit és látványa percekig magával ragadta. Apró termetük, kidolgozott ágaik, varázslatos színeik hatására egyszer csak azon kapjuk magunkat mintha egy meseországba csöppentünk volna, és felmerül bennünk a kérdés hogy hogyan lehetséges ez?

Felfedezőinknek köszönhetően, a akiknek volt szerencséje  Ázsiában is járni, ismerhettük meg ezeket a csodálatos kis növényeket. Már az ókori Kínában külön művészetté fejlesztették ilyen fák nevelésének tudományát ami Japánban is kiteljesedett, azóta már Európában is egyre népszerűbb. A sok éves munka, törődés, odafigyelés, az öntözés, metszés drótozás meghozza gyümölcsét és egy igazán fantasztikus és harmonikus világot teremtenek maguk körül ezek a fák.

Az egyik leghíresebb ilyen bonsai egy Japán selyemfenyő, amit még 1625-ben ültettek és még az 1945. augusztus 6-án történt Hirosimai atomtámadást is túlélte. Ez az egyik legértékesebb fácska a világon. 1976-ban Masaru Yamaki bonsai mester az amerikai népnek ajándékozta, így a növény az Amerikai Nemzeti Arborétumban van kiállítva:

 

A bonsai mint szó, japánul lapos tálban nevelt fát jelent, tehát nem egy bizonyos növényről beszélünk. Rengeteg fajtája van, ma már több fából is lehet bonsai fát nevelni, de egyes fajtáinak különleges igényeik miatt, nevelésük nagyon körülményes és egy magyar lakásban szinte reménytelen vállalkozás.

Ugyanakkor ha mégis szeretnénk lakásunkat egy apró, de elbűvölő szobanövénnyel díszíteni, erre tökéletes választás egy florárium amibe könnyedén ültethetünk egy apró növényt és nem kell fölöslegesen aggódnunk életben maradásuk miatt.  Praktikus és hangulatossá varázsolja otthonunkat.

 

Rendelj ólomüveg vagy tiffany üveg tárgyat esküvőre, ajándékba, évfordulóra:   info@uvegmuvesz.hu

Vásárolj limitált számban készült, egyedi üveg ékszereket!

Megvásárolható munkák:Bolt       Több kép a  Tiffany Galéria  és az  Üvegékszer Galéria oldalán.

Képek a Pinterestről

Pin It on Pinterest

Share This