Olcsó tiffany lámpák

Olcsó tiffany lámpák témáját pedzegettem korábban, mivel állandóan azzal szembesülök, hogy az emberek nem értik, mi kerül ezen olyan sokba, hiszen 20 ezer volt az egész állólámpa???

A neten keresgélve én is látom, sok helyen lehet kapni tiffany lámpákat és egy kisebb darabot már 10 ezer forint körüli áron be is lehet szerezni. Így aztán értetlenkedve állnak az előtt, hogy miért kerül annyiba a javítás. Hiszen ez egy semmiség, nem egy egész lámpát akarnak megvenni, hanem csak valami kis részt megjavíttatni rajta.

Honnan érkeznek ezek a lámpák?

Olcsó tiffany lámpák amiket tényleg olcsón meg tudnak venni, biztos, hogy nem magyar kézműves – alkotó készítette. Ezeket külföldről hozzák be, talán jó messziről, keletről, ahol olcsóbb a munkaerő, az anyag, az üveg … Itt a legkisebb talpat sem kapja meg az ember 10 ezer forint alatt, az üveg olyan 20 ezer/négyzetméternél kezdődik, a forrasztóón majdnem 10 ezer forint/ kg és még nem beszéltem a beszerzési díjról, a szerszámok kopásáról, a vegyszerekről,  az időről amit vele töltök….

Talán nem is üveg?

Az a kedves úr aki elhozta hozzám ezt a lámpát, megkérdezte tőlem, hogy  talán nem is üvegből van az ő lámpája?  Miután mondtam neki, hogy én ezekkel a fentebb említett árakkal nem akarok versenybe szállni, meg nem is tudok,   – De abból, … csak nem véletlenül esett szét!

Általában összevissza van forrasztva. Az anyag csak az üveg tetején van, a két üveget nem tartja össze csak a fólia, az üveg közötti rések üresek. Ez akkor teljesen nyilvánvalóvá vált, amikor a burakupakot leszedtem, az alatta lévő sorban az üvegeket újra fóliáztam, hogy újra forrasszam ezt a részt. Egy méretesebb bura mindig meg van erősítve dróttal, hogy ne essen szét. Itt az sem volt. A burához az üveg csak belülről lett hozzáforrasztva, erősítés nélkül, így teljesen természetes, hogy egy idő után, már csak a súlya miatt is elenged.

Én belülről megerősítettem dróttal, és kívülről is ráforrasztottam a kupakra, ami elég nehezen ment, mert a kupak rendesen el volt oxidálódva. Talán látszik is, hogy az nem a legsimább, viszont az alatta lévő forrasztást nem lehet összekeverni a bura többi forrasztásával.

Bolt

 Czinamon-ékszer

 

Pin It on Pinterest

Share This