Tiffany lámpa készítés

Tiffany lámpa készítés nem egy pár órás munka, néha több nap, sőt hetek is kellenek egy-egy csodás alkotás elkészítéséhez.

Ha Tiffany lámpát szeretnél azt előre, időben le kell egyeztetni, mert annak előkészületek, tervek szükségesek és az sem biztos, hogy azonnal neki tudok állni, mert éppen egy másik munkán dolgozom.

rozsas-tiffany-lampa-22 (Small)

Sokszor javítást is vállalok, általában korábban vett lámpákat, amiket az idő vasfoga kikezdett. Sok boltban vásárolt tiffany lámpa kínai gyors termék, az ára is mutatja.

Ezeknél a lámpáknál kispórolják a forrasztóanyagot, vagy nem erősítik meg a szerkezetet dróttal, mivel egy bizonyos méreten felül mindenképpen erősítés kell a lámpa biztonsága érdekében. Sokszor azt is tapasztalom, hogy az üvegdarabkákat ólomsínekbe teszik, így forrasztják össze, de az ólomsín egy idő után nem olyan tartós.

Az ólomsín eredetileg sík felületek összeillesztéséhez ajánlott, a térbeli tárgyak elkészítéséhez a tiffany technikát használják. A tiffany technikánál az üvegdarabok rézfóliával vannak körbefogva, amit cinnel forrasztunk össze, itt  fontos, hogy a forrasztóanyag, ne csak a felületeket, fogja össze, hanem bejusson a résekbe és kitöltsön minden űrt. A felületen, pedig ne csak immel-ámmal legyen összeforrasztva, hanem rendesen domborúra.

Szóval az amikor a kedvenc tiffany lámpád elkezd szétválni darabokra, akkor az nem a Te hibád, ha a munka nem szívvel lélekkel készült, bizony az idő kikezdi.

Ha minőségi munkát szeretnél, ahhoz idő kell és megfelelő anyag!

A webshopban lévő tiffany lámpáim.

Bolt

 Czinamon-ékszer

Pin It on Pinterest

Share This